Hozzávalók négy személyre: 60 dkg savanyú káposzta /lehetőleg nem fehér boros/ , két közepes , vagy egy nagy fej vöröshagyma , só, őrölt pirospaprika /nem csípős/, és ízlés szerint kettő , vagy három evőkanál tökmagolaj . 

old-man-with-hand-on-young-lady.jpg

A hagymát vékony karikákra vágjuk , megsózzuk , és picit állni hagyjuk. A savanyú káposztát leöblítjük ,és szűrőbe téve hagyjuk lecsöpögni /fontos hogy a víz eltávozzon a káposztából, ezért ki is nyomkodhatjuk/. A hagyma a sózás utáni állás következtében levet ereszthet, nem sokat , de a sali élvezeti értékét ronthatja , ezért kb. fél óra állás után  a keletkező kis levet lecsepegtethetjük .  A hagymát , és a káposztát rétegelve egy keverőtálba helyezzük , hogy könnyebb legyen összekeverni a hozzávalókat. Hozzáadjuk a teáskanálnyi pirospaprikát , és a két-három evőkanál tökmagolajat. Ha valaki kedvet érez hozzá , durvára tört tökmaggal még turbózhatja. Az összekeverés elvégeztével fedővel lefedve , vagy lefóliázva minimum hat órára hűtőbe tesszük. Két három napig hűtőben tartva a minősége  fokozatosan javul, azt követően viszont veszít élvezeti értékéből! Héjában főtt burgonyával , vagy csicsókával fogyasztva rendkívül finom eledel, de önmagában , van húsételek mellé fogyasztva is kiváló!

A bejegyzés trackback címe:

https://hagymasver.blog.hu/api/trackback/id/tr1005183113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása