Hogy mi görbítheti meg a téridőt egy kupac tűzben ropogó fa, és az Astra 2-es távközlési műhold között? Nem más, mint "vén szivar" parabola antenna beépítését sem nélkülöző kerti sütője, és bográcsozója. 

A kerti tűzrakóhely szakrális jelentőséggel bír. Olyan pillanatokat köszönhetünk neki, amelyeket az internet, a televízió, és a kockákat kinevelő mobilkommunikáció miatt már egyre kevesebbszer élhetünk át. A bormámorban pergő szózáport megszakító csendek és meghitt összenézések XXI. századi táltost faragnak mindenkiből. De ezen földöntúli pillanatoknak megvannak az iparosai is. Azok a szakik, akiknek a kreativitása nélkül sehol sem lennének a magyar családok. Vén szivar is ilyen ember. Tárcsavasat istenítő posztom kommentfalán számolt be arról, hogy milyen nehéz használható tárcsavashoz jutni, bár nála nem ez adja magát a sütőfelületet, hanem tűzrakáshoz kell. Tárcsavas nem lévén bontóból szerzett egy parabolaantenna tányért. A nyolcvanas-kilencvenes évek kultusztárgyának funkcióját újragondoló családfő azonban nem mondott le arról, hogy igazi tárcsavasat szerezzen. Ezen posztom egyben figyelemfelhívás is a felesleges tárcsákat ipari mennyiségben otthon tároló olvasóknak, hogy segítsenek neki. Ezennel megosztom veletek vén szivar minden igényt kielégítő leírását, és az általa küldött képeket, amiket ezúton is  köszönök neki: 

kórház és kert 2013 tavasz és ősz 005.jpg

  "A megépített sütő-bográcsozó hely kerek s mivel 60-65cm mély (magas) a tüzelést a tetejével egy síkban gondoltam s oldottam meg, mert ha belelógna a bogrács v. az a kerek láncon lógó zománcozott "sütő lap" AKKOR, hogy RAKNÉK a tűzre? A szétszedett 25x25cm-es régi zománcozott kályha rácsa kicsi, hogy azon rakjuk a tüzet, ezért egy használt parabola ant. tányért raktunk tűztérnek. Azért, hogy az be ne essen a tűzhely közepébe 2db 30x30x3cm-es beton csatorna,lefolyó bélést (tüzépből) helyeztünk bele. Ennek a tetején a tűzhely átmérőjét(62-65cm) pont kitölti az arra drágának tartott 12 000Ft-os tárcsa helyett a par. ant. tányérja. Tudom, hogy itt a tárcsa sütő edényként szerepel, de az általunk úgy 3 éve vett s használt 50cm átm.jű zománcozott, láncon lógó "serpenyő is csak 3200Ft volt. Ennyi...."

kórház és kert 2013 tavasz és ősz 006_1.jpg

kórház és kert 2013 tavasz és ősz 007.jpg

süti beállítások módosítása